لیست اختراعات سعيد ايران پور


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1394/11/05
تاریخ ثبت: 1394/11/05
خلاصه اختراع:

نفت خام، شامل مجموعه‌اي از هيدروكربن‌ها مانند آلكان‌ها، نفتنها و همچنين تركيبات آروماتيك مانند فنول‌ها، اسيدهاي كربوكسيليك، فلزات و تركيبات حاوي گوگرد و نيتروژن مي باشد. تعداد اتم كربن در تركيبات آلي نفت خام بين 1 (متان) تا 50 يا بيشتر (آسفالتين‌ها) مي‌باشد. برخي از اين تركيبات جزء مواد فعال سطحي هستند. حضور اين مواد در نفت خام باعث ايجاد امولسيون پايدار بين نفت خام و آب همراه در مخازن زير زميني ميگردد. در هنگام استخراج نفت خام، بايستي اين امولسيون شكسته شده و آب و نمك از نفت خام جدا گردد. افزودن مواد تعليق شكن به نفت خام در كارخانجات فراورش، باعث تسريع و بهبود در فرايند شكستن امولسيون و جدا شدن آب و نمك از نفت خام مي گردد. تنوع نفت خام در حوزه هاي نفتي مختلف، لزوم استفاده از ماده تعليق شكن ويژه هر حوزه نفتي را اجتناب ناپذير كرده است. در اين اختراع، ماده تعليق شكن مناسب براي نفت خام حوزه آسماري – اهواز توليد گرديده است. تعليق شكن نفت خام تركيبي از چند ماده موثره و چند حلال ميباشد. تعداد و نوع مواد موثره و حلالها متناسب با نفت خام هر حوزه نفتي متفاوت ميباشد. در اين تحقيق، فرايند توليد مواد موثره و فرمولاسيون ماده تعليق شكن براي نفت خام حوزه نفتي آسماري – اهواز بومي شده است. در فرمولاسيون ماده تعليق شكن براي حوزه نفتي آسماري – اهواز، دو رزين به نامهاي RSN 304 و RSN 377 و سه حلال به نامهاي تولوئن، دي متيل فرماميد و پارافين مايع استفاده شده است. دو ماده موثره مصرف شده در فرمولاسيون اين تعليق شكن در سازمان جهاد دانشگاهي تهران سنتز شده و مواد اوليه مصرفي براي سنتز اين رزين ها همگي در داخل كشور وجود دارد. همچنين همه حلالهاي انتخاب شده، نيز به عنوان حلالهاي صنعتي به وفور در بازار وجود دارد. برخي از اين حلالها توليد داخل بوده و برخي وارداتي ميباشند. ماده تعليق شكن توليد شده در جهاد دانشگاهي با نام تجاري AHAS 3774، در زمستان سال 1393 در كارخانه اهواز 4 (شركت مناطق نفتخيز جنوب) تست ميداني را با موفقيت به انجام رساند.

تاریخ اظهارنامه: 1388/12/15
تاریخ ثبت: 1389/11/10
خلاصه اختراع:

‏خلاصه اختراع ‏گليسرول مونو كوكوآت يك امولسيفاير ليپوفيل بوده كه داراي دو عامل الكلي موبوط به بخش گليسرول و بخش استري با زنجيره اسيد چرب نارگيل مي باشد.اين ماده ‏در محصولات پليمري (پلاستيكها) و روانسازهاي سنتزي بكار مي رود. همچنين به عنوان عامل ضد خوردگي در روغنهاي روانساز و به عنوان ضد يخ در بعضي از سوخت ها كاربرد دارد. از ديگر كاربردهاي آن مي توان به نقش آن به عنوان حلال و همچنين عامل رها ساز در پليمرها اشاره نمود. در تعدادي از محصولات صنايع غذايي نيز به عنوان افزودني كاربرد دارد. اين مونوگليسريد از دو طريقه آنزيمي و شيميايي توليد مي گردد. روش آنزيمي با درصد خلوص بالا، اما با زمان و هزينه بيشتري از روشهاي شيميايي انجام مي شود. به همين دليلي از محصول آن فقط در موارد خاص استفاده مي شود. اختراع مذكور كه در زمره واكنشهاي شيميايي مي باشد توانسته است از واكنش گليسيرين و روغن نارگيل توسط كاتاليست قليايي ودر دماي ºC ٢٢٠ ‏و تحت خلاء محصولي را ايجاد نمايد كه داراي حداقل ۴٠ ‏درصد مونوگليسريد و مابقي دي گليسريد و مقدار ناحپيزي تري گليسريد، گليسيرين و كمتر از ٢ ‏درصد اسيد حرب مي باشد. تسهيل فرايند توليد، حذف حلال و دماي مناسب واكنش از دستاوردهاي اين اختراع مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/05/09
تاریخ ثبت: 1390/11/11
خلاصه اختراع:

پركربناتها و پربوراتها به عنوان ماده سفيد كننده در فرمولاسيون شوينده ها كاربرد دارند. سديم پركربنات تركيبي است به صورت پودر كه تحت عنوان پراكسيد هيدروژن جامد نيز ناميده مي شود. پركربنات سديم يكي از مواد مصرفي در فرمولاسيون پودرهاي شوينده است. در حال حاضر اين ماده به عنوان جايگزين مناسبي براي پريوراتها مطرح شده است زيرا سديم پربورات اثر سفيدكنندگي كمتري در دماي پايين نسبت به سديم پركربنات دارد. همچنين پربورات شامل تركيب بور مي باشد كه داراي آلودگي محيط زيستي است. امروزه در دنيا از سفيدكننده هاي جامد نظير پركربنات در فرمولاسيون اكثر پودرهاي رختشويي استفاده مي شود. سديم پركربنات را مي توان با روشهاي خشك dry process اسپري و روش كريستالي تهيه نمود. در اين اختراع به روش تهيه سديم پركربنات با روش خشك پرداخته مي شود در فرايند تهيه سديم پركربنات با روش خشك كريستالهاي سديم كربنات منو هيدرات با مقدار استوكيومتري آب اكسيژنه واكنش داده مي شود ميزان آب اكسيژنه مصرفي بسته به نياز اكتيو محصول نهايي در نظر گرفته مي شود. بر اين اساس مطابق روش فوق مي توان به سديم پركربنات با اكتيو 10 تا 14/5 درصد وزني رسيد. محصول بدست آمده با اين روش داراي پايداري مناسب و سازگاري بيشتر در فرمولاسيون پودرهاي شوينده نسبت به پركربنات حاصل از فرايند كريستالي است.

تاریخ ثبت: 1390/11/12
خلاصه اختراع:

در صنايع مذكور ايجاد امولسيون هاي پايدار به صورت هاي گوناگون باعث افت كيفيت محصول (در صنعت نفت) و يا هدر رفتن مقادير مشابهي آب با ارزش صنعتي (در صنايع توليد كابل و مس و نورد فلزات) مي گردد. خلاص شدن از فرم امولسيون در بعضي صنايع باعث مصرف مقادير متنابهي مواد شيميايي ديگر براي شكستن امولسيون (به عنوان تعليق شكن) مي گردد و يا اينكه به سبب هزينه بالاي اين عمليات و با صرف نظر از بازيافت آب امولسيون مربوطه كه محتوي بيش از 90% آب قابل استحصال مي باشد را روانه فاضلاب مي كنند. اثرات مخرب زيست محيطي مواد تعلق شكن از يكسو و به هدر رفتن ميليون ها تن آب صنعتي در كشوري كه از مناطق خشك دنيا محسوب مي گردد از مشكلات قابل بررسي و قابل حل مي باشد كه در اين كار با ارائه راه حلي علمي و عملي در صدد رفع آن هستيم. امولسيون هاي پايدار روغن در آب، آب در روغن و يا امولسيون هاي مضاعف را مي توان با توجه به محيط شيميائي تشكيل دهنده و پايدار كننده شان بدون بكارگيري مواد شيميايي و يا ميدان هاي قوي الكتريكي به سمت ناپايداري پيش برد تا جائي كه شكست امولسيون اتفاق بيفتد. اين مهم بر اين اصل بنا نهاده شده است كه آنچه باعث پراكندگي ذرات ميسل ها در فاز پيوسته امولسيون مي باشد دافعه حاصل از ميدان بارهاي الكتريكي پخش شده روي ذرات ميسل ها مي باشد. اين اختراع در صنايع نفت ، نورد مس، لوله سازي برش و شكل دهي فلزات كاربرد دارد. با بكارگيري فيلترهاي خاص نانو و ميكرو به عنوان عامل اصلي تعليق شكني كليه مواد شيميايي كه تا به امروز در اين صنايع كاربرد داشته اند را مي توان حذف نمود. با توجه به اينكه ذرات امولسيون توسط سيستمي الكتريكي كه حاصل از محيط هاي شيميايي امولسيون سازها مي باشند در فاز پيوسته بصورت پراكنده و معلق مي باشند. عبور آنها از لابلاي قضاهائي با ابعاد ميكروني و يا نانوئي با ويژگي هاي شيميايي تعيين شده مي تواند باعث تجميع ذرات بر اثر مقابله نيروي مكانيكي و بر هم كنشهاي موثر بر نيروي الكتروستاتيكي ميسل ها شده و در ادامه با متراكم شدن ذرات امكان دو فاز شدن و يا شكستن امولسيون فراهم مي گردد.

موارد یافت شده: 4